Rozkážte si na večeru niečo rýchle a jedinečné: V jednoduchosti je chuť!

24.01.2020
23
 

Budete prekvapený, ako jednoducho a jedinečne sa dajú v kuchyni zužitkovať suroviny, ktoré sa vám trebárs už týždeň povaľujú v chladničke... Naša fotogaléria je plná skvelých tipov!

ŠPENÁTOVÉ MAFINY

10-12 kusov

Potrebujete:

  • 2 lyžice masla
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 g listového špenátu
  • 200 g hladkej múky
  • 100 g špaldovej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka
  • 100 g slaného balkánskeho syra
  • trocha sušeného majoránu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2-3 paradajky
  • soľ, mleté biele korenie

Postup:

1. V hlbšej panvici rozohrejte maslo, pridajte nadrobno nakrájanú šalotku a po chvíli na plátky nakrájaný cesnak. Opekajte 2 minúty a primiešajte špenátové listy. Pár minút poduste a nechajte vychladnúť.

2. Múku s kypriacim práškom, majoránom, soľou a mletým korením zmiešajte. Zvlášť vymiešajte vajce, mlieko, rozmrvený syr, olej a špenát a pridajte k sypkej zmesi.

3. Vymiešajte cesto a naplňte ním mafinové formičky do 2/3. Na vrch uložte po koliesku paradajky. V rúre vyhriatej na 185 °C pečte približne 25 minút.

Autor: mab
FocusMedia
Videorecepty
 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Rozkážte si na večeru niečo rýchle a jedinečné: V jednoduchosti je chuť!
mab