22. januára 2020

Na zimu, ako stvorené! Pripravte zemiakové langoše

Zemiaková klasika môže rozvoniavať aj u vás doma! Pripravte si obľúbenú pochúťku!

Pripravte si obľúbenú pochúťku. Autor: profimedia.sk

Zemiakové langoše

Na kvások: 30 g droždia, 150 ml vlažného mlieka, 1 lyžičku kryštálového cukru

Na cesto: 500 g hladkej múky + na pomúčenie, dosky 200 g uvarených zemiakov, 150 ml vlažnej vody, olej na vyprážanie, soľ

K langošom: kyslú smotanu, nastrúhaný syr, kečup, cesnak

Z droždia, vlažného mlieka a cukru pripravte kvások. Po vykysnutí ho spolu s najemno postrúhanými zemiakmi pridajte k múke. Osoľte, pridajte vodu a vypracujte hladké cesto. Prikryte utierkou a dajte na teplé miesto vykysnúť.

Cesto rozdeľte na pomúčenej doske na rovnako veľké bochníčky vo veľkosti dlane. Prikryte utierkou a nechajte ešte 15 minút kysnúť. 

Bochníčky roztiahnite od stredu ku krajom prstami namočenými do oleja.

Jednotlivé langoše vyprážajte v dostatočnom množstve horúceho oleja. Podávajte ich natreté kyslou smotanou a posypané strúhaným syrom. Podľa chuti natrite kečupom či cesnakom. 

Vyskúšajte tiež: 

V tomto článku sa zaoberáme Zemiaky ...viac
Autor: Lešková Patrícia
FocusMedia
VIDEO Záhradkár
  • Aktuálne číslo

Záhradkár

Užitočné veci do vašej záhrady

 

 

 
 

 Vaša záhrada

Záhradné inšpirácie od našich čitateľov
 najkrajšie cibuľoviny

zuzana danázsová

13 hlasov
 dedkov bicykel

Zuzana Fačková

16 hlasov

Ildikó Nagyová

9 hlasov

Ildikó Nagyová

5 hlasov
 
 

žena.sk

Prečo si nezvoliť pôrod

Prečo si nezvoliť pôrod "na suchu"? Aké sú skúsenosti mamičiek?

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Zistite, či ste alergická na vajíčka: Sledujte tieto príznaky!

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Na internet či k lekárovi: Oplatí sa liečiť online spôsobom?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Prečo možeme zjesť z tuniaka iba 147 gramov za týždeň? A čo ostatné ryby?

Na zimu, ako stvorené! Pripravte zemiakové langoše
Lešková Patrícia